paus by linda

Adjö ansiktshår! NY BEHANDLING för hårborttagning på salongen

Adjö ansiktshår! NY BEHANDLING för hårborttagning på salongen

On November 2, 2015, Posted by , In Aktuellt, With Comments Off on Adjö ansiktshår! NY BEHANDLING för hårborttagning på salongen

ALKALINE WASH tar bort fjunigt hår i ansiktet, på bara några få minuter. Som extra bonus avlägsnas torra, döda hudceller. För en mjuk, slät hy.

För dig som inte orkar läsa all fakta inleder vi med en sammanfattning:

Vad är Alkaline Wash?
-En salongsbehandling med alkaliskt hårborttagningsmedel för fjunigt hår i ansiktet
Hur känns behandlingen?
-Vanligtvis inte alls men kan svida lite efter första behandlingstillfället innan huden fått chans att vänja sig
Hur ofta måste jag gå på behandling?
-De första tre behandlingarna utförs med fyra veckors mellanrum, därefter görs en bedömning av läget och man kan glesa ut på behandlingarna eller fortsätta med fyra veckors intervaller.
Vad kostar det?
-400-700 kr beroende på vilket område som behandlas. Dock tillkommer kostnad 450 kr (värde 565kr) för hem/eftervårdsprodukter vid första behandlingstillfället.
Hur/var bokar jag tid?
-Här

 

Hårborttagning i ansiktet

Då man sedan länge vetat och sista tiden befäst så ska man INTE VAXA i ansiktet. Det samma gäller plockning med pincett och något som många pratar om i dessa dagar, trådning. Alla dessa metoder syftar till att dra ut hårstrået med roten. Då ansiktsbehåringen påverkas av hormoner kan den påfrestning dessa metoder medför göra att behåringen ökar. En annan bidragande orsak är det ökade blodflödet kring hårroten som ger mer näring och till håret och det växer sig grövre. Märk väl dock att antalet hårstrån kan aldrig bli fler men de blir grövre, mer skägglika.

Jag har i många år jobbat med permanent hårreducering med elektrisk epilering, där man tar bort hår med hjälp av värme. Detta används främst till grövre strån, terminal hår. Fjantigare hår, vellus hår har tunnare rötter samt ligger högre upp i huden och är svårare att komma åt. De kan dock vara nog så irriterande, framförallt om de är mörka men även ljusare hår kan störa. Vanligt är att man har både grova och fjuniga hår i kombination och det har varit lite krångligt att få ett tillfredsställande resultat när man helst vill undvika vaxning.

Nu är svaret här.

Alkaline Wash
Alkaline Wash är ett hårborttagningsmedel gjort på ostronskal och basmineraler.
Behandlingen utförs på salong och fungerar genom att ta upp håret på en hög alkalisk nivå. Detta mjukar upp hårstrået och den underliggande hårsäcken. Håren och torra hudceller kan sedan enkelt avlägsnas. Behandlingen är smärtfri (kan svida lite första gången) och tar bara några få minuter, som en bonus blir även huden mjuk och len.

Hur många behandlingar behövs?
Efter den första behandlingen kommer hårstråna att växa tillbaka som normalt, men efterhand som man går på behandling, var fjärde vecka de första tre behandlingarna, kommer återväxten att gå allt långsammare. I vissa fall har resultaten visat sig permanenta.
Det går inte att säga med säkerhet hur många behandlingar som behövs för att minska hårväxten eller om det alls fungerar permanent, då hårväxt är väldigt individuellt och orsakerna är många; arv, hormoner, miljö och livsstil men man har i många fall sett en reducering av håret som i vissa fall visat sig vara bestående.
Finns där även grova strån (terminal hår) på det behandlade området rekommenderas att kombinera med epilering för bästa resultat då alkaline wash arbetar främst på de fjunigare håren som ligger ytligt i huden (vellushår).

Välkommen//Linda

 

Comments are closed.